Hvad er MitID og hvad kan det bruges til?

MitID er, ligesom NemID, et digitalt ID, der anvendes til at logge på både offentlige og private selvbetjeningsløsninger i Danmark.

MitID kan for eksempel anvendes, hvis man skal søge ind på en uddannelse i Danmark, tilgå sine pensionsoplysninger i en dansk pensionskasse, eller hvis man har været under behandling på et hospital i Danmark og for eksempel ønsker at se sine journaloplysninger.

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Med et enkelt swipe kan du godkende eller logge ind med MitID på din smartphone eller tablet, for eksempel hvis du skal overføre penge i din net- eller mobilbank eller se dine skatteoplysninger i Danmark. Du kan sagtens bruge MitID app, selvom du ikke bruger NemID nøgleapp i dag.

Læs mere om, hvordan du bruger MitID app ved at klikke her.

Alternativer til appen

Der findes to alternativer til dig, som ikke har mulighed for at bruge appen: En MitID kodeviser og en MitID kodeoplæser. Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen, vil MitID kodeviser være et godt alternativ, mens MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn.

Du kan få MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser sendt med posten. Når du har modtaget MitID kodeviser eller kodeoplæser, skal den aktiveres, så den tilknyttes dig.

MitID kodeviser

MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, som viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeviseren er så lille, at du kan have den i dit nøglebundt eller i lommen.

Læs mere om, hvordan du bruger MitID kodeviser ved at klikke her.

MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæser har en stor skærm, der viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeoplæser kan også læse engangskoden op. Den er beregnet til personer med nedsat syn.

Læs mere om, hvordan du bruger MitID kodeoplæser ved at læse her.